3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Rýžový nákyp

Název Množství a jednotka
kulatozrnná rýže 2 hrnky
mléko 500 ml
jablka 3 ks
vejce 3 ks
máslo 50 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp cca dva hrníčky rýže a čtyři hrnky mléka, mléko nesolím, trošku ho osladím, aby neutíkalo. Do uvařené rýže přidáme žloutky rozmíchané s vanilkovým cukrem, 2 lžíce moučkového cukru, citronovou kůru z kousku citronu a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Pekáček vymažeme máslem a vrstvíme rýži, nakrájená oloupaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, rýže, jablka, poslední vrstva je rýže. Pokapeme máslem a upečeme dorůžova.


 


RECEPTY

Čočkový salát

Postup: Čočku uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.... zobrazit recept

RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Míša řezy

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a máslem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Slavnostní bábovka

Postup: Ve větší míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a cukr. Přidáme sůl,... zobrazit recept

RECEPTY

Kvasnicové (drožďové) cukroví

Postup: Na vál vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, vlijeme vlažné mléko a rozdrobíme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...